Ostavke članova Upravnog odbora Pozorišta mladih Sarajevo

Kultura 16. mar 201618:24 > 18:27
N1

Tri člana Pozorišta mladih Sarajevo dali su ostavke na ove pozicije, potvrdila je za N1 Melisa Forić, do večeras predsjednica Upravnog odbora ove kulturne institucije.

Upravni odbor Pozorišta mladih htio je produžiti saradnju sa v. d. direktorom Marijom Drmaćem koji je u proteklih šest mjeseci obavljao ovu dužnost.

Međutim, kako je Forić kazala za N1, instrukcijom Ministarstva kulture Kantona Sarajevo od njih je traženo da Drmaću ne može biti produžen mandat v. d. direktora i da će na tu poziciju biti imenovana druga osoba.

“Instrukciju Ministarstva kulture smatramo neutemeljenom. Mislimo da Drmać treba biti direktor ove kuće po svojim rezultatima. Svjedoci smo velikog i nesebičnog angažmana na ovoj poziciji. Ne možemo ostati slijepi na sve uspjehe koje je Pozorište napravilo u posljednjih šest mjeseci, upotpunilo je jednu kulturnu sliku ovog grada. Smatram da se krenulo u pozitivnom smjeru i bilo bi šteta prekinuti taj napredak“, kazala je Forić za N1.

Nakon instrukcije Ministarstva kulture da se Drmaću ne produži ugovor i da se na mjesto v. d. direktora imenuje druga osoba, nakon večerašnje sjednice ostavke na mjesto članova Upravnog odbora podnijeli su Semir Dizdarević, Senad Višnjić i Melisa Forić. I četvrti član Ismir Fazlić dao je punu podršku Drmaću.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenihmreža Twitter | Facebook.