U La Kulturu organizovan jednodnevni umjetnički festival

Kultura 25. mar 201617:55 > 17:58
N1

Novootvoreni centar za kulturu "La Kultur" u Sarajevu je organizovao jednodnevni umjetnički festival pod nazivom "Dan otvorenog ateljea".

Festival je ideja kolektiva Kreaktiva i Udruženja Baza.

U okviru festivala održane su različite radionice gdje su mladi umjetnici, studenti Akademije likovnih umjetnosti, ali i posjetioci mogli pokazati svoje kreativne sposobnosti.

Individualno ili kolektivno, jedno je sigurno, svako u sebi krije umjetnost, a produkt toga se različito percipira od stvaraoca do gledaoca.

“Prijateljica i ja smo se dogovorili da ćemo iskoristiti ove sjene koje nam smetaju, da bismo kreirali nekog novog sebe ustvari, kao neke nasumične autoportrete”, izjavio je Denijal Kečo sa Akademije likovnih umjetnosti, smjer produkt dizajn.
Radionica slikanja na staklu i komunikacija putem linija i boja, a ima i onih koji na kreativan način koriste reciklirani otpad praveći neobične skulpture.

“Radim rad od milion isprintanih seminarskih radova. Pokušavam da napravim neku formu koja će vizuelno privući pažnju i možda ostaviti utisak na nekoga”, komentarisao je Zlatan Hadžifejzović, skulptor i gitarista.

Cilj festivala je kreativno druženje i poticanje umjetnosti, a planirane su slične aktivnosti i u budućnosti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.