Pašović: Ana prošla Scile i Haribde priprema za nastup BiH

Kultura 12. maj 201612:05 > 12:08
N1

Bosanskohercegovački režiser Haris Pašović se obratio javnosti putem Facebooka gdje se osvrnuo na jednu od predstavnica BiH na Eurosongu Anu Rucner nazvavši je velikim muzičarom koji je nastupio za nacionalne boje BiH.

“Ana Rucner je prvi veliki muzičar koji je nastupio za nacionalne boje Bosne i Herzegovine na nekom međunarodnom takmičenju. To je kao da bi Luka Modrić ili Mario Mandžukić igrali za fudbalsku reprezentaciju BiH”, napisao je Pašović.

“Ana Rucner je velika umjetnica, s internacionalnom karijerom – ona ne priznaje granice, ona živi muziku i umjetnost i nesebično se daje publici. Posvetila je nekoliko mjeseci pripremama za naš nastup sa pjesmom ‘Ljubav’ na Eurosongu 2016. Između svojih koncerata u Kini i Americi, između otkazivanje, radi nas, prisustva na večeri sa princom Charlesom i priprema za skorašnji koncert sa Jose Carrerasom; Ana je prošla Scile i Haribde priprema za nastup BiH u Stockholmu”, kaže Pašović te dodaje:

“Kao i Dalal, i Ana se morala odvojiti od svoj djeteta na pune dvije sedmice radi proba i nastupa u Globen Areni. Ona je sve to učinila sa iznimnom blagošću i ogromnom radnom energijom. Bila je sve ove dane fantastična saradnica; inspiracija; prijateljica i veliki čovjek. Hvala joj za brilijantno umjetničko iskustvo; prijateljstvo; podršku BiH i ljubav”, istakao je poznati bh. režiser.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.