Vijest o sarajevskom muralu Bowieja odjeknula u svijetu

Kultura 01. jun 201608:01 > 08:07
N1

Najveći mural Davida Bowieja otkriven je u Sarajevu, u subotu 28. maja, uz prisustvo velikog broja medija, a četiri dana poslije - ekipa koja je napravila ovaj poduhvat može se pohvaliti da je ova vijest došla na sve krajeve svijeta, odnosno sve kontinente.

Od Japana do SAD-a, od Skandinavije do Madagaskara, lijepa slika poslana iz Sarajeva obišla je svijet i tako glavni grad Bosne i Hercegovine učinila barem na jedan dan (ili četiri) prijestolnicom svjetske kulture.

Pri tom, gledajući relevantnost medija, Team Bowie Sarajevo se može pohvaliti velikom pažnjom najvećih svjetskih medijskih kuća.

BBC, New York Times, USA Today, Huffington Post su samo neki od velikih svjetskih medija koji su u superlativima pričali o najvećem muralu Davida Bowieja u Sarajevu, podcrtavši podatak da je ovo način i da mu se oduži za sav humanitarni rad koji je činio pored ogromnog uticaja na muzičkom nebu.

Globo 1 je najveća medijska mreža u Južnoj Americi koja je također prenijela vijest o najvećem muralu Davida Bowieja na svijetu, a interesantno je i to da su mediji sa Madagaskara, Mianmara, Malezije, Australije, ali i prestižni muzički portal Billboard, NME Magazine su također objavili vijest koja je jedna nova, lijepa slika Sarajeva i BiH.

Ono što su članovi Team Bowie Sarajevo zacrtali kao cilj, što bi bio konačan uspjeh medijske kampanje jeste da vijest o najvećem muralu njihovog heroja prense zvanični sajt DavidBowie.com, i najveći rock'n'roll magazin Rolling Stone.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.