Angelina Jolie će preuzeti stan i studio Basquiata i Warhola u New Yorku

Kultura 17. jul 202313:19 0 komentara
Shutterstock/Instagram

Imanje na Manhattanu u kojem su živjeli i radili Andy Warhol i Jean-Michel Basquiat preuzima glumica i humanitarka Angelina Jolie.

Ugovor o nekretnini, koja se nalazi u ulici Great Jones 57, potvrdili su John Roesch i Garrett Kelly, direktori agencije za nekretnine Meridian Capital Group. Jolie će iznajmiti prostor za svoj najnoviji kreativni pothvat, Atelier Jolie, u dugoročno komercijalno korištenje na osam godina.

Unutrašnji prostor ima 6600 kvadratnih metara prostora na tri etaže. Kako prenosi ArtNews Vanjski dio zgrade ukrašen je uličnom umjetnošću, a Jolie kaže da će tako i ostati kao javna posveta Basquiatu, koji je karijeru započeo kao dio graffiti art dvojca SAMO.

“Jolie je željela sačuvati stariju umjetnost na zgradi i zadržati onaj Basquiat osjećaj u prostoru”, rekao je Roesch.

“Sviđala joj se fasada zgrade i to što je označena uličnom umjetnošću kao spomenik Basquiatu”, dodala je Kelly.

Basquiat je unajmio prostor na drugom spratu od Warhola ubrzo nakon što su se prvi put upoznali. Warhol je prvobitno kupio zgradu 1970.

Prije Warholove kupnje imanje je već imalo bogatu povijest. Izvorno izgrađena 1860-ih, kupio ju je Paolo Antonio Vaccarelli—aka gangster Paul Kelly—koji je ondje otvorio Brighton Athletic Club 1904. Zgrada je kasnije korištena kao metaloprerađivačka tvrtka i tvrtka za opskrbu kuhinjama do 1970. Najnovije, imanje je bilo dom ekskluzivnog japanskog restorana Bohemian.

Atelier Jolie poslužit će kao prilika za radionice za nedovoljno zastupljene krojače i obrtnike širom svijeta. Oni koji sudjeluju moći će raditi i izlagati svoje kreacije na lokaciji 57 Great Jones Street.

Jolie planira otvoriti svoju novu tvrtku “što je prije moguće”, prema Roeschu.

Nekretnina je prethodno bila na tržištu s Meridian Capital Groupom za 60.000 dolara mjesečno tijekom najmanje 10 godina.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!