Bookstan donosi novitete

Kultura 30. jun 202316:46 0 komentara
N1

Još jedno izdanje Međunarodnog festivala književnosti "Bookstan" počinje 5. jula. S centralnom temom "Imaginarni Balkan", festival će i ove godine okupiti brojne autore, a od ove godine festival donosi i nekoliko noviteta.

Osmi Međunarodni festival književnosti Bookstan održaće se od 5. do 8. jula. I ove godine festival okuplja brojne autore i autorice iz naše zemlje, regije i svijeta, a centralna tema festivala je “Imaginarni Balkan”.

Izdavačka kuća Buybook će u okviru festivala objaviti prvo bh. izdanje kultne studije “Imaginarni Balkan” bugarske historičarke Marije Todorove, koja je počasna gošća ovogodišnjeg Bookstana.

Ove godine Bookstan donosi i nekoliko novih, specijalnih programa, a jedan od njih je “Mladi kutak” koji je posvećen djeci i mladima. U toku osmog Bookstana, Buybook će prvi put predstaviti svoju novu, specijalnu ediciju za djecu i mlade.

Novitet ove godine biće i “Bookstan Distrikt” koji će se paralelno održati u Sarajevu i Brčkom, čime Bookstan širi svoju festivalsku platformu.

Dva termina glavnog programa festivala rezervisana su za gostujući program “Doručak s autorom” i “Sa(n)jam knjige u Istri”.

Festival Bookstan osnovao je Buybook 2016.godine u saradnji sa piscem Aleksandrom Hemonom, koji je bio kustos i domaćin prvog izdanja festivala. A u proteklih 7 godina Bookstan je okupio oko 400 domaćih, regionalnih i svjetskih autora i autorica.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!