“Bravo za klovna” u Jazavcu: Kad glumica igra svoj život i pobijedi

Kultura 26. okt 202308:59 0 komentara
GP Jazavac

„Bravo za klovna”, autobiografska monodrama glumice Narodnog pozorišta iz Subotice Minje Peković, sinoć je odigrana u okviru festivala Zaplet u Banjaluci.

Oduševljena publika aplaudirala je nekoliko minuta, standing ovations uz povike oduševljenja, ali i pokoju suzu, uzdah.

Muzička dokumentaristička monodrama, nastala je prema autorkinim, glumičinim životnim iskustvima tokom perioda korone, kada je u momentu dok je mislila da je najsrećnija, saznala da boluje od raka.

Agonija, očaj beznađe, smjenjivali su se sa momentima olakšanja, nađe i borbe.

“Riječ je o istinski snažnoj, dirljivoj i ohrabrujućoj predstavi izuzetne žanrovske složenosti, igri koja ima elemente grotesknog kabarea, stand-upa, pantomime, dramskog i plesnog teatra”, napisali su o predstavi.

Tokom sat i po predstave Minja u kavezu provodi svoje “godine”, testira svoje granice, ali i vjeru.

Muzičar Miroslav Idić na harmonici, prati Minju svo vrijeme, a elementi na francuskom jeziku danu dodatnu mistiku, težinu.

Populacini find UN-a, UNFPA je podržao ovogodisnji, petnaesti po redu Međunarodni festival glumca ZAPLET i pozoriste Jazavac u svom nastojanju da istakne i promovise vazne društvene teme.

GP Jazavac

U saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zastite u Vladi Republike Srpske želimo istaći pitanje prevencije malignih bolesti, sto je i tema predstave, autorskog projekta glumice Mine Pekovic, “Bravo za klovna”, u izvođenju Narodnog pozorista iz Subotice.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte više

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!