Brojne predstave u petak na reprtoaru

Kultura 04. apr 202412:22 0 komentara
N1

U novom izdanju Scene donosimo vam informacije iz kulture i umjetnosti:

Na maloj sceni “Studio 64” Narodnog pozorišta u Mostaru u petak, 5. aprila biće izvedena predstava “Perzeide” autorice Emine Kovačević – Podgorčević, u režiji Karmen Obrdalj.

Nakon Mostara, idemo do Zenice. Predstava “Tri dana“ u režiji Tanje Miletić – Oručević bit će odigrana u petak, 5. aprila u 20 sati na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, u petak u 20 sati biće izvedena predstava “To nikad nigdje nije bilo” po motivima romana “Istorija bolesti” Tvrtka Kulenovića, u režiji Dine Mustafića.

A u Gradskom pozorištu Semberija u Bijeljini u petak će premijerno biti izvedena predstava po tekstu Milivoja Mlađenovića “Pevanje i ćutanje Sofke Nikolić” u režiji Sonje Petrović.

Vodeće regionalne filmske manifestacije udružene u Mrežu festivala Jadranske regije, četvrtu godinu publici donose besplatan filmski program Proljetnog izdanja, koje se održava od 11. do 21. aprila, u kinima, ali i online. Na platformi ondemand.kinomeetingpoint.ba biće prikazan prošlogodišnji pobjednik Zagreb Film Festivala “Kako se poseksati” i ekološki dokumentarac “Plastična fantazija”.

Magazin Rolling Stone napravio je listu 50 loših filmova iza kojih stoje neki od najvećih filmskih reditelja. Od Martina Skorsezea do Ridleya Scotta, svaki reditelj ima film koji bi volio zaboraviti. Ili možda još bolje, da nikada nije ni snimio.

Više o vijestima iz kulture i umjetnosti pogledajte u Sceni.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!