Bruce Dickinson za N1: Sve bih ponovio, vrijedilo je!

Kultura 21. mar 202322:33 0 komentara

Nakon 29 godina, Bruce Dickinson će ponovo zapjevati u Sarajevu. Zajedno sa Zagrebačkom filharmonijom spreman je spektakl za sarajevsku publiku u dvorani “Mirza Delibašić” Deep Purpleov repertoar Jon Lord’s Concerto for Group and Orchestra koji će izvesti u srijedu 22. marta.

Kao što obožavatelji već vjerojatno znaju, „Concerto for Group and Orchestra“ live je album Deep Purplea i Londonskog Kraljevskog filharmonijskog orkestra kojim je dirigirao Malcolm Arnold, snimljen u Royal Albert Hallu u Londonu 1969. Bila je to jedna od prvih izvedbi kombinacije rock muzike s punim orkestrom.

Dok su ponudu da sviraju u gradu pod opsadom odbili Motorhead, Rolling Stonesi, Metallica, samo je Bruce Dickinson bio dovoljno lud da 1994. godine, u Sarajevu sa svojim kolegama, pod granatama na jednu noć barem promijeni svakodnevnicu Sarajlija, ispričao nam je to Trevor Gibson koji je osigurao ovaj nastup.

Na pitanje šta bi rekao mlađem sebi da se nađe u istoj situaciji, Dickinson je odgovorio: “Sve bih ponovio, vrijedilo je!”

Specijal o povratku Brucea Dickinsona u Sarajevo gledajte u četvrtak u 20:00 sati s Ikom Ferrer Gotić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!