Dino Mustafić o odlasku Harisa Burine: Volio je društvo, volio se smijati i radovati životu. Otišao je prerano…

Kultura 05. jun 202412:53 0 komentara
N1

Haris Burina je bosanskohercegovački filmski, televizijski i kazališni glumac koji je preminuo sinoć nakon teške bolesti. Reditelj Dino Mustafić kazao je za N1 kako je Burina bio glumac svojim punim bićem i rođenjem te da je prerano otišao.

Haris Burina je bio autentičan glumac, rekao bih vrlo posebnog stila na pozornici i filmu. Vodio je nesvakidašnji, skoro boemski život. Imao je jednu vrlo dinamičnu, magnetnu energiju. Volio je društvo, volio se smijati i radovati životu. Bio je energija koju sam volio imati u blizini i bio sam ponosan na naše višedecenijsko prijateljstvo”, rekao je Mustafić za N1.

Posljednje što je radio s Burnom je bila predstava “Ukulele jam”, a kao direktro festivala Mustafić je dao doprinos povratku Burine iz Francuske u BiH i njegovim autorskim projektima.

“Mislim da smo izgubili jednog glumca kojeg je publika voljela, poznato lice TV serija i filmova. Otišao je prerano, ali Haris je bio čovjek koji se nikada nije htio žaliti. Živio je život punim plućima i trošio ga je. Danas gledam kako se kolege opraštaju i svi imaju isti osjećaj – da je otišao jedna glumac koji je to bio svojim punim bićem i rođenjem”, dodao je Mustafić.

Pročitajte još >> Napustio nas je Haris Burina: Legendarne scene iz serije Lud, zbunjen, normalan, odigrao je i posljednju sa likom Izeta Fazlinovića

Naveo je kako je s Harisom imao mnoštvo anegdota što poslovno, što privatno.

“Uvijek sam znao da je susret s njim prije ili poslije probe, ili sasvim slučajni na ulici, značio za mene višesatno druženje, nekada dočekati zoru, a nekada i pogriješiti adresu na koju smo planirali da idemo”, prisjetio se Mustafić za N1.

Podsjetimo, Haris Burina preminuo je u 61. godini u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!