Garden of Dreams Festival 2024: Trodnevni ples za pamćenje

Kultura 13. jun 202414:17 0 komentara
Adnan Lingo

Ovogodišnje, šesto po redu, trodnevno izdanje Garden of Dreams festivala otvorilo je festivalsku sezonu i donijelo u Sarajevo magiju i najbolji zvuk današnje elektronske muzike, spajajući globalne zvijezde sa lokalnim talentima na dvije unikatne lokacije u srcu grada.

Uz impresivan lineup, koji je uključivao svjetske zvijezde poput Mind Against, Reiner Zonneveld, Lehar i Rex The Dog, Festival se pozicionirao kao jedan od najvažnijih muzičkih događaja u regiji.

Sarajevska bašta snova u punom sjaju

Od 7. do 9. juna, najveće i najbolje izdanje Festivala do sada održalo se na dvije lokacije – Dom mladih i krov zgrade Svjetlosti. Ukupno 4 događaja, dva dnevna i dva noćna, obilježili su jedan od najiščekivanijih Festivala godine.

“Uz produkciju koja do sada nije viđena u Domu mladih, magično postavljenu scenu na krovu zgrade Svjetlosti, najbolju audio-vizuelnu opremu i svjetlosne efekte, vrhunski lineup, i festivalsko iskustvo kao iz snova od samog početka do kraja, ovaj trodnevni ples bio je nezaboravan. Organizacija ovogodišnjeg izdanja nadmašila je sve do sada postavljene standarde i napravila čaroliju kakva se može pronaći samo u sarajevskoj Bašti snova”, istaknuli su organizatori Festivala.

Trodnevna bajka i ples iz snova

Domaćin prve noći bio je historijski Dom mladih. Svjetski poznati DJ duo Mind Against je po prvi put gostovao u Sarajevu i upisao se u spisak legendarnih nastupa i događaja koje režira Garden of Dreams organizacija.

“Njihov jedinstveni zvuk odjekivao je Domom mladih, a produkcija i svjetlosni i audio-vizuelni show ostavili su sve prisutne bez daha. Od animacija do kinetičkih kugli koje su djelovale kao iz sna, svaki detalj doprinosio je da ovaj spektakl bude na zavidnom nivou, koji može parirati svjetskim produkcijama i festivalima”, saopćeno je.

Prvu noć Festivala obilježili su i After Affair,Ilija Djoković i Novak.

Drugu noć Festivala, na krovu zgrade Svjetlost, set je vodio Lehar, svjetski poznati DJ, dobro poznat sarajevskoj publici. Pored njega, ovaj prijelaz dana u noć su nezaboravnim učinili Runy, Goran Emkić i Doel.

Nakon magičnog zalaska sunca, ples se preselio u Dom mladih, na treći događaj ovogodišnjeg Festivala. Reinier Zonneveld je predvodio ovu noć, a pored njega nastupile su i regionalne zvijezde Mladen Tomić, Forest People, i Lubnya.

Ovogodišnje izdanje Festivala zatvoreno je još jednim nezaboravnim događajem na krovu zgrade Svjetlost gdje su nastupili svjetski poznati Rex the Dog, uz podršku Agustin Giri, Rajot, Luka Čikić i ME.N.U.

Ljeto u znaku Garden of Dreams

Najbolje izdanje Festivala do sada pozicioniralo je Sarajevo kao epicentar elektronske muzike i najboljeg provoda na jedinstvenim lokacijama.

“Cjelokupno festivalsko iskustvo ostaje urezano u pamćenje svima koji su bili dio ove magične priče. Ovaj Festival najavio je ljeto koje će sigurno biti u znaku snova u režiji Garden of Dreams organizacije, a publici ostaje da prati sve najave za nova iskustva u sarajevskoj Bašti snova”, navodi se u saopćenju.

Adnan Lingo

Šesto izdanje Garden of Dreams Festivala organizirano je u saradnji Udruženja za socijalni, kulturni i kreativni razvoj i Ideas Business Lab d.o.o.

Podršku Garden of Dreams, kao važnom kulturnom i turističkom potencijalu Kantona Sarajevo i Bosne i Hecegovine dali su Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Ministarstvo civilnih poslova BiH te Federalno ministarstvo okoliša i turizma.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!