Horor svakodnevnica kroz strip

Kultura 09. mar 202210:51 0 komentara
N1

Majo Pavlović i Amir Hadžić, za sve ljubitelje devete umjetnosti, sutra će u JU CKM Jelića 1, predstaviti horor strip album, pod nazivom "Na rubu bezdana".

“Nakon 6 godina vraćamo se na sarajevsku strip scenu sa jednim zanimljivim projektom koji je kolekcija kratkih horor stripova. Inspiraciju, kao i uvijek, crpimo iz naše svakodnevnice, međutim ima tu i klasičnih priča sa vukodlacima ima uticala i italijanskog horora Daria Argenta. Svih ovih godina posmatramo šta se dešava kod nas, a kao umjetnici dužni smo da uputimo određenu kritiku ili da bar skrenemo pažnju na dešavanja oko nas. Međutim, mi to sve prikazujemo kroz simboliku, nikada direktno. Kroz naše vizije, košmare, prikazujemo našu svakodnevnicu”, kazao je autor stripa Pavlović.

Na pitanje, da li Sarajevo ima strip publiku, Pavlović je kazao da itekako ima.

“Posljednjih godina imamo sve više strip publiku. Ljudi se okreću čitanju, kupovini stripova, a postoje tu brojni autori kao i ovi mlađi koji su bili u sarajevskoj školi stripa koju sam nekada vodio, tako da sam optimističan što se tiče i sarajevske strip scene, publike i čitatelja koji to kupuju i vole”,  dodao je Pavlović.

N1
N1
N1
N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!