Još jedno veliko priznanje filmu “U borbi, pleši” Šemsudina Gegića

Kultura 04. jun 202313:01 0 komentara
Ilustracija

Nakon veoma uspjelih italijanske i američke kino-premijere te dobijenih više svjetskih nagrada, film reditelja Šemsudina Gegića "U borbi, pleši" (Nel Combattimento Balla) danas je, javlja Son of a Pitch iz Rima, dobio još jedno veliko priznanje - pod nazivom Through the fight, dance: stigao je na WeShort, streaming platformu posvećenu isključivo svjetski najboljim kratkim igranim i dokumentarnim filmovima.

Ali to nije sve: od danas je WeShort također prisutan na Trenitalia (Putnički željeznički saobraćaj Italije) i svi će putnici velike talijanske željezničke mreže moći besplatno pristupiti platformi i pogledati “U borbi, pleši” ako su Trenitalia putnici.

Kako WeShort nudi ogroman katalog nagrađivanih kratkih filmova, dokumentaraca, autorskih i kratkih serija iz cijelog svijeta od sjajnih međunarodnih filmaša kakvi još nisu viđeni, osjećam se kreativno i profesionalno ispunjenim i zadovoljnim što će moj autobiografski film, u produkciji Ultraspecialisti i Roche, Italia koji je kao pokrovitelj dao bezuslovni doprinos filmu, moći vidjeti ogroman broj gledatelja u Italiji, BiH, regiji i širom svijeta. Posebno sam ushićen što se ostvarila moja davna i tajna mladalačka želja bosanskog đaka-vozara Ćirinom uskotračnom prugom. Tada sam danju-noću na izrazito visokim ili niskim temperaturama zraka, vozareći i sanjareći zamišljao (ne)moguće – baš ovo što se danas počelo ostvarivati na filmskoj streaming platformi WeShort i u putničkim vozovima širom Italije“, u svojoj prvoj izjavi za Son od a Pitch iz Rima koji zastupa film, rekao je reditelj Gegić.

“U borbi, pleši” njegova je autobiografska priča, u borbi sa rakom, koja se, kako sam Gegić kaže, može doživjeti kao inspiracija ili kao podsticaj drugim onkološkim bolesnicima da se bore i ne predaju – da usred te borbe sa rakom plešu svim svojim bićem.

Šemsudin Gegić naš je poznati pisac, dramaturg, pozorišni, televizijski i filmski reditelj. Jedan je od rijetkih autora regije koji je u toku svoje tridesetogodišnje karijere dobio najviša međunarodna priznanja u svim medijima i žanrovima u kojima se okušao.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!