Kamerni teatar predstavio program za ovu godinu, spremaju se četiri velike premijere

Kultura 20. feb 202418:48 0 komentara
N1

"Noć u Kamernom teatru" je novi format Kamernog teatra 55 koji je organizovan za medije, teatarske profesionalce ali i za ljubitelje teatra. Tom prilikom Kamerni teatar je predstavio program za 2024. godinu, kao i nekoliko projekata.

“Brehtov komad, jako zahtjevno. Činjenica da je tu Paolo Magelli, bar za mene, predstavlja veliku stvar. To je jedan od najvećih svjetskih reditelja. Jako težak proces, zahtjevan proces, ali ja mislim da to nagovještva jednu jako dobru predstavu”, rekao nam je glumac Sabit Sejdinović.

“Potom u režiji Lajle Kaikčije po motivima italijanskog filma “Potpuni stranci”, zatim “Duet za jednoga” u režiji mlade Ajle Bešić i za kraj završavamo sezonu sa premijerom još jedne mlade rediteljice ali iz Beograda, radimo autorski projekat na temu femicida, tako da smo zaokružili četiri premijere”, pojasnio je direktor Kamernog teatra 55, Senad Alihodžić.

U decembru je Kamerni teatar krenuo sa Dramskim studijom 55. Trenutno sa srednjoškolcima istražuju ono što ih zanima i tišti, a potom će iz toga izaći autorska predstava.

Više u prilogu Adrijane Gavrić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!