Koncert “Glumci pjevaju hitove” održat će se 1. septembra ispred NPS u Sarajevu

Kultura 29. aug 202315:17 1 komentar
N1

U petak, 1. septembra sa početkom u 20:00 sati, na pozorišnom Trgu Susan Sontag bit će upriličen koncert „Glumci pjevaju hitove“ u muzičkoj režiji Lejle Jusić, uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom će dirigovati maestro Emir Mejremić.

Na programu će se naći muzički hitovi poput: „Il je vedro, il oblačno“, „Empty Chairs At Empty Tables“, „Over The Rainbow“, „Maniac“, „Mamma Mia“, „Show Must Go On“.

Sarajevska publika moći će uživati u izvedbi poznatih glumica i glumaca: Jasne Žalice, Feđe Štukana, Vedrane Božinović, Džane Pinjo, Ermina Brave, Maria Drmača, Dženite Imamović-Omerović, Merime Lepić-Redžepović, Mone Muratović, Aldina Omerovića, Sanele Pepeljak, Sanjina Arnautovića, Sare Seksan i Hane Zrno.

„Odabirom nekih od najljepših bezvremenskih hitova, koji su dodatnu popularnost stekli i kroz sada već kultne filmove bosanskohercegovačke i svjetske kinematografije donosimo dašak tradicije, ali i Broadwaya i popularne muzike. Ovaj jedinstveni muzički događaj pokazat će raskoš talenta glumaca i glumica različitih generacija koji na svoj osoben način pjevaju uz orkestar Sarajevske filharmonije pod dirigentskom palicom Emira Mejremića. Unaprijed se radujemo i narednim izdanjima ovog muzičkog putovanja kada ćemo kreirati nove programe i na pozornici ugostiti i druge glumce i glumice kojima je pjevanje upotpunilo glumačke angažmane“, izjavila je muzička rediteljica Lejla Jusić.

Programa Narodnog pozorišta Sarajevo “Kultura na ulice!“ održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat „Kultura na ulice!“ je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta „Kultura na ulice!“ je, da kroz angažman profesionalnih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare