Mjuzikl “Pinocchio” u Pozorištu mladih Sarajevo

Kultura 25. apr 202413:26 0 komentara

Priča o drvenom lutku u subotu 27. aprila imaće svoju premijeru. Naime, mjuzikl "Pinocchio" u režiji Nine Kleflin premijerno će biti izveden u Pozorištu mladih Sarajevo, dok su reprizna igranja zakazana za 28. i 29. april.

Razni izazovi vrebaju Pinocchija, ali ljubav – najveća od svih dobrih sila, izbavit će ga i dati mu život, tako se najkraće može opisati priča o drvenoj lutki.

U Gradskom pozorištu Jazavac u Banjaluci, u petak 26. aprila u 18 sati biće izvedena predstava “Ježeva kućica”. Divna priča o dobrom ježu i njegovim šumksim komšijama, ali i o svima nama.

Sarajevska premijera predstave “Svijet mogućnosti” autora i reditelja Harisa Pašovića biće upriličena 11. maja u Narodnom pozorištu Sarajevo. Ovaj komad, inspirisan je životom djece sa autizmom.

U Centru za Kulturu Narodnog Univerziteta Konjic, 20. maja biće izvedena predstava “Gidionov čvor” u režiji Selme Alispahić. Predstava govori o problemu vršnjačkog nasilja, ali i o odnosu nastavnika i roditelja.

U Pozorišnoj dvorani Kulturnog sportskog centra Bugojno, 27. aprila počinje pozorišni maraton. Odnosno, sedmi Festival dramskih minijatura.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!