Muzej ratnog djetinjstva obilježava sedmi rođendan: Besplatan ulaz u Muzej tokom rođendanske sedmice

Kultura 20. feb 202412:47 0 komentara
Muzej ratnog djetinjstva

Muzej ratnog djetinjstva koji svojim izložbenim postavkama prenosi iskustva onih koji su bili djeca tokom rata, novom postavkom i besplatnim ulazom za sve obilježit će svoj sedmi rođendan.

Muzej ratnog djetinjstva (MRD) će rođendansku sedmicu obilježiti od 22. do 29. februara, a u tom periodu Muzej oragnizuje brojne sadržaje za sve one koji žele doći u posjet.

Program počinje sa ceremonijom u Domu mladih u Sarajevu, gdje će biti upriličen centralni godišnji događaj Muzeja ratnog djetinjstva, a na kojem će predstaviti aktivnosti i rezultate koji su obilježili 2023. godinu.

N1

S njima će biti i saradnice Muzeja ratnog djedinjstva iz Palestine i Ukrajine, Haneen Jadallah i Oleksandra Dmytrenko koje će govoriti o svojim iskustvima u radu sa djecom čije je djetinjstvo obilježio rat.

Rođendanske aktivnosti u Muzeju

Rođendan će se obilježiti brojnim sadržajima u Muzeju tokom cijele sedmice.

U periodu od 22. do 29. februara ulaz za sve posjetitelje i posjetiteljke će biti besplatan.

“Ukoliko ste ranije posjećivali Muzej ratnog djetinjstva, pozivamo vas da to ponovo učinite, jer ćete biti u prilici da vidite neke od eksponata i priča iz naše kolekcije koje do sada nismo izlagali u Sarajevu”, navodi se u saopštenju.
Osim toga, u muzeju ćete moći testirati i novu interaktivnu instalaciju koja će vas vratiti u vaše djetinjstvo.

“I ovaj put ćemo tokom rođendanske sedmice organizovati vođene ture za slijepa i slabovidna lica – za više informacija i zakazivanje vođene ture kontaktirajte nas putem emaila: [email protected].

N1

Pored toga, naše edukatorice za djecu i mlade će svakog dana od 22. do 29. februara voditi zakazane međugeneracijske ture pod nazivom ‘Kroz Muzej sa Bubamarama i Kolibrićima'”, saopštili su iz Muzeja.

Radionice

Rođendan će se obilježiti i kreativno-edukativnim radionicama namijenjenim za različite uzraste. Tri radionice će biti otvorene za javnost, a više informacija o načinima prijave možete pronaći na web stranici i društvenim mrežama.

U subotu, 24. 2. 2024. od 10h bit će održana radionica teatra sjenki pod nazivom „Avanture sa plavim zekom“. Radionica je namijenjena za uzrast od 8 do 11 godina.

Zatim, radionica u istu subotu za uzraste od 11 do 13 godina pod nazivom „Žene BiH u šetnji kroz Muzej“. Ova radionica rodne ravnopravnosti namijenjena je i za djevojčice i za dječake

Još jedna radionica u subotu bit će održana od 15.30 do 17.00h. Ova radionica, pod nazivom “U potrazi za sjećanjima”, namijenjena je uzrastu od 14 do 18 godina, a radionica je posvećena fotografiji i umjetnoj inteligenciji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!