Muzej u Marseju dopušta posjetiocima da dođu bez odjeće – uz jedan uslov (VIDEO)

Kultura 04. sep 202416:45 0 komentara
Shutterstock/saiko3p

Muzej u Marseju otvorio je izložbu pod nazivom „Naturistički rajevi“, a posjetioci će biti u prilici da jedno veče mjesečno pogledaju izložbu nagi, ali moraju da ispune jedan uslov – da nose cipele.

Ovakve posjete se organizuju u vrijeeme kada muzej inače ne radi.

Aktovi su glavna karakteristika najnovije izložbe u Muzeju evropskih i mediteranskih civilizacija u Marseju – i to ne samo na zidovima.

Muzej Mucem omogućava posjetiocima da u potpunosti iskuse naturizam gledajući umjetnička djela goli, pod uslovom da nose cipele.

Erik Stefanut, iz francuske naturističke organizacije FFN, rekao je da nema ništa protiv bosih nogu, ali je insistiranje na cipelama bila mjera predostrožnosti zbog parketa u muzeju.

Posjete izložbi „Naturistički rajevi“ održavaju se u saradnji sa Francuskom federacijom naturista.

Izložba sadrži 600 fotografija, filmova, časopisa, slika, skulptura i drugih umjetničkih djela iz naturističkih zajednica i javnih i privatnih kolekcija u Francuskoj i Švajcarskoj i traje do 9. decembra.

„Francuska je vodeća svjetska turistička destinacija za naturiste: prisutnost tri mora olakšala je osnivanje zajednica, koje, izuzev Švajcarske, imaju malo pravih ekvivalenata drugdje u Evropi, gdje se naturizam praktikuje slobodnije, izvan uspostavljenih zajednica“, saopštio je muzej.

Bruno Saurez, šef naturističkog udruženja Marseja, rekao je da se pokret pojavio u Švajcarskoj i Njemačkoj u 19. vijeku. Prva naturistička grupa u Francuskoj osnovana je u jugoistočnom regionu Provanse 1930. pre nego što se proširila širom zemlje, piše The Guardian.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!