Ne propustite priliku: Glasajte za mostarski mural na globalnoj Street Art Cities Platformi

Kultura 25. jan 202413:12 0 komentara
Bljesak.info

Mural oslikan na SAFMo 2023. godine, djelo umjetnice Pri Barbosa iz Brazila, ponosno je uvršten među najbolje murale u kategoriji "Social Impact" na globalnoj Street Art Cities platformi. Ovaj prepoznatljiv i emotivan rad ne samo da krasno ukrašava grad, već ima i snažan društveni utjecaj.

U toku je glasanje za najbolje murale, a ako vam se sviđa mural, možete podržati umjetnicu glasajući na sljedećem linku.

Street Arts Festival Mostar (SAFMo) od 2017. do 2021. godine uspio je izgraditi vidljivu i snažnu kulturnu mrežu. Ova platforma postala je prepoznatljiva kao prostor umjetničke slobode, solidarnosti i kulturnog napretka.

Unatoč brojnim izazovima i nedostatku kadra koji bi podržao njihovu viziju, SAFMo je održao kontinuitet rada. Marina Mimoza, osnivačica festivala, okupila je 2020. godine grupu strastvenih mladih ljudi koji su nastavili razvijati festivalske ideje. Uprkos odlascima mnogih članova tima iz zemlje, ekipa je postala jača, veća i spremna za nove izazove i sveopći napredak.

Transformirali su napuštene gradske prostore, ruševine i zgrade u umjetnost, pružajući novi pogled na proces ozdravljenja zajednice.

Inicijativno djelujući godinama kroz suradnje s različitim gradskim udrugama, SAFMo se motiviran i uz podršku Zaklade Kvinna do Kvinna 2021. godine registrirao kao Udruga Rezon. Postala je službena platforma Street Arts Festivala Mostar, koja rekreira društvenu dinamiku kroz umjetnost, kulturu, obrazovanje, različitost i inkluziju, piše Bljesakinfo.

Sa novim imenom i logom, SAFMo je prešao na profesionalniji rad na festivalskoj produkciji i razvio mnogo kulturno-edukativnih koncepata za sve generacije. Od 2021. godine, festival stvara produkcije s više nevjerojatnih umjetnika, afirmiranih i prepoznatih na svjetskoj urbanoj umjetničkoj sceni. SAFMo se kontinuirano razvija, pridonoseći lokalnoj i globalnoj umjetničkoj zajednici.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!