Niz koncerata na Festivalu u Goraždu, nastupaju Cetinski, Lexington, SARS…

Kultura 05. jul 202310:14 0 komentara
N1

Internacionalni Festival prijateljstva u Goraždu ovog augusta donosi pregršt zabavnih sadržaja i koncerte popularnih muzičara. Festival se održava u prvoj sedmici augusta.

Organizatori najavljuju da će posebnu draž ovoj jedinstvenoj manifestaciji dati brojni sadržaji koji će se odvijati paralelno sa brojnim koncertima.

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović naglašava da će i u okviru ovogodišnjeg Festivala prijateljstva biti priređen širok dijapazon sadržaja.

„Od koncerata pop – rok izvođača, narodne muzike i sevdaha do ostalih događaja. Suština festivala nije samo taj muzički dio jer će Goražde tih dana živjeti cjelodnevno uz brojne događaje. U susret festivalu imat ćemo i Međunarodnu 5K utrku koja je događaj za sebe i zahvalni smo Atletskom klubu što su precizirali datum pred festival, a samu predfestivalsku noć ćemo prirediti na izletištu Gubavica sa našim goraždanskim rok bendovima i ponuditi nešto malo drugačije, a vraćamo konačno i Igre na žanju i druge događaje“, rekao je Imamović, prenosi RTVBPK.

Iz odbora su najavili da će zvaničan program ovogodišnjeg festivala biti obznanjen za desetak dana, a svoje učešće su potvrdile su brojne muzičke regionalne zvijezde poput Tonija Cetinskog, Damira Urbana, grupa SARS, Lexington, Divanhana, Zona Isključenja, Dado Topić, Laka, Emir & Frozen Camels i drugi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPadmaga

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!