Otvorena Multimedijalna izložba “Tragovi humanosti”

Kultura 05. apr 202219:55 0 komentara
F.Z/N1
F.Z/N1

Multimedijalna izložba pod nazivom “Tragovi humanosti”, čiji su autori bh novinar i fotograf Damir Šagolj i francuski novinar Rémy Ourdan otvorena je u galeriji JU „Bosanski kulturni centar KS“, a bit će dostupna za posjete do 29. 04. 2022. svaki dan od 10:00 do 18:00 sati.

Izložba je postavljena, kao dio Manifestacije “Opsada Sarajeva 1992 – 2022, Dani sjećanja”, povodom obilježavanja 30 godina od početka opsade Sarajeva i godišnjice pobjede nad fašizmom.

Da bi napravili ovu multimedijalnu izložbu, inspirisanu serijalom članaka objavljenih u francuskom dnevnom listu Le Monde 2019. godine – izložbu koja kombinuje novinarske izvještaje, historijsku dokumentaciju i umjetničke radove, reporteri Rémy Ourdan i Damir Šagolj putovali su kroz dva grada koji simboliziraju Narode Knjige i rascjepe u današnjem svijetu: kroz Sarajevo, posljednji ”Europski Jerusalem” i prvu metu povratka nacionalizama na Stari kontinent, grad koji je na kraju 20. stoljeća bio pod opsadom i Jerusalem, centar svijeta, sveti grad tri monoteističke religije i epicentar previranja na Bliskom istoku.

F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!