Premijera Diznijevog mjuzikla “Beauty and the Beast JR.” 30. oktobra u BKC-u

Kultura 22. okt 202415:37 0 komentara
FB/Basics

Diznijev mjuzikl "Beauty and the Beast JR." u izvedbi BASICSchool - School of Music and Performing Arts premijerno će biti izveden 30. oktobra u Bosanskom kulturnom centru. Ovaj spektakl uključuje muziku, glumu, ples i scenski pokret, baziran na originalnoj Brodvejskoj verziji koja je bila nominovana za devet nagrada Tony, te na Oscarom nagrađenom filmu.

Mjuzikl “Beauty and the Beast JR.” je četvrti veliki mjuzikl za djecu u produkciji BASICSchool, nakon uspješnih produkcija poput Kralj Lav i Zaleđeno Kraljevstvo, koje su postale najgledaniji mjuzikli za djecu u Bosni i Hercegovini. Ove produkcije bile su dio redovnog repertoara Pozorišta mladih Sarajevo od 2016. do 2019. godine. BASICSchool se sada vraća na scenu sa novim timom i savremenom produkcijom, donoseći novu magiju na daske koje život znače.

Produkciju ovog mjuzikla potpisuje BASICSchool pod nadležnošću Instituta za inovativne umjetnosti, dok koprodukciju realizuje JU Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo.

Režiju potpisuju Đorđe Jovančić i Sanjin Arnautović, dok je koreografiju osmislila Dajana Zilić. Za muzičku režiju zaduženi su Mina Petrović i Đorđe Jovančić, dok video animacije i grafički dizajn potpisuje Marko Jovančić. Šminku (MUA) za predstavu potpisuje Maja Talović.

“Mjuzikl donosi neke od najpoznatijih pjesama Diznija, napisane od strane Alana Menkena i Howarda Ashmana, uz nove pjesme koje je Menken kreirao sa Timom Riceom. Ova priča o transformaciji i toleranciji, koja je osvojila srca publike širom svijeta, biće oživljena uz pomoć mladih talentovanih izvođača, učenika i učenica BASICSchool”, navode iz ove školske ustanove.

FB/Basics

Uloge su povjerene najtalentovanijim učenicima i učenicama:
Ljepotica: Majra Maljević
Zvijer: Alina Gijo

Gaston: Dina Čelebić
Lumijer: Annur Radeljaš
Gospođa Čajnik: Azra Kršo
Krnja: Zola Ristić
Lefu: Noa Ličanin

Časvort: David Jurčević
Madam Komoda: Lamija Alagić
Moris: Sara Pavlović
Monsieur D'Arkue: Henna Omerović
Peruška: Tara Ristić

Seoske djevojke: Laura Nikol Vidaković i Tea Đurić
Prodavač knjiga: Igor Radivojević
Pekar: Igor Krunić
Naratori: Iva Križanović, Iva Vuković i Ajna Bešić
Čarobnica: Sara Kopčić

Seljani: Uma Redžepagić, Merjem Redžepagić, Igor Radivojević
Ansambl: Ajša Redžić, Naida Dinarević, Najra Dinarević, Nikol Brezar, Petra Vrebac, Uma Planja, Emina Džambegović, Elena Stipić

“Na produkciji ovog mjuzikla radi se od septembra prošle godine. Svaki detalj – od koreografije, preko kostima, pa do muzičkih aranžmana – pažljivo je osmišljen kako bi ova produkcija ispunila visoke standarde po kojima je BASICSchool prepoznatljiva škola”, navode se u saopštenju.

Ulaznice po cijeni od 20 i 30 KM možete kupiti putem portala kupikartu.ba i na njihovim prodajnim mjestima.

Premijera će se održati u srijedu, 30. oktobra u 19:00 sati u Bosanskom kulturnom centru. Sve o mjuziklu možete pronaći na službenoj web stranici mjuzikla.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!