Scena: Enis Bešlagić najavio četvrti termin za predstavu “Da sam ja neko”

Kultura 22. apr 202415:36 0 komentara

Modul memorije, u saradnji sa Galerijom savremenih umjetnosti Manifesto otvorio je izložbu umjetnice Aide Šehović pod nazivom "Povratak kući". Postavljajući pitanje "Šta je dom?" umjetnica Šehović isprepliće vlastito izbjegličko iskustvo sa ljudima u pokretu koje je migracijski put doveo u Bosnu i Hercegovinu. Sarajevskoj publici prvi put je predstavljena video instalacija "Apartman" iz 2021. godine. Postavka će biti otvorena do 10. maja.

U sarajevskoj Kawi upriličena je promocija albuma “033” umjetnika Doela. Album je poklon Sarajevu i njegovoj kulturnoj sceni. Uz promociju albuma organizovana je i izložba, na kojoj su svoje radove predstavili mladi umjetnici i umjetnice. Slike, fotografije, majice, nakit, dekoracije… Inače, album “033” podjeljen je u dva dijela, a na njemu su radili brojni kreativci.

U okviru Modula memorije, u Memorijalnom centru Sarajevo, imate priliku pogledati izložbu “Raspoznavanje suštine” koja je kolektivna izložba fotografa fondacije Akademije 7.

Izložbom, ali i dodjelom nagrada, u utorak 23. aprila u Konjicu se završava 22. izdanje Festivala srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH. Publika je imala priliku pogledati 26 predstava pozorišnih grupa iz naše zemlje.

Kamerni orkestar Narodnog pozorišta Republike Srpske, 27. aprila održaće koncert pod nazivom “Osvit“ na Velikoj sceni.

Nakon tri rasprodate sale Bosanskog kulturnog centra Sarajevo, Enis Bešlagić zakazao je četvrti termin za predstavu “Da sam ja neko”. Naime, 22. maja, imate priliku uživati u anegdotama iz vlastitog života Enisa Bešlagića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!