Scena: Kabaretska komedija “Život sa Veljom” u Gradskom pozorištu Jazavac

Kultura 18. apr 202414:48 0 komentara

Ako mislite da vas ništa više ne može iznenaditi, pogledajte Velju. Kabaretska komedija "Život sa Veljom" biće izvedena u Gradskom pozorištu Jazavac u nedjelju 21. aprila u 20 sati.

Kada smo već kod komedije, u Centru kulture i mladih Općine centar Sarajevo, u ponedjeljak 22. aprila, predstavom “Lijevo Desno Glumac” Zijaha Sokolovića, počinje 27. izdanje Festivala komedije ”Smijeh je lijek”. U okviru Festivala, koji traje do 27. aprila, imate priliku pogledati šest sjajnih komedija.

U Konjicu je u toku 22. Festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH. Festival se završava u utorak 23. aprila izložbom fotografija, prezentacijom radionice, ali i dodjelom nagrade.

Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u subotu, 20. aprila biti će izvedena predstava “Jedan je Muhammad Ali” autora Almira Imširevića, u režiji Dine Mustafića.

Sarajevska filharmonija će u Narodnom pozorištu Sarajevo u petak 19. aprila u 20 sati upriličiti jedinstven koncert. Naime, jednu od najpoznatijih i najizvođenijih simfonija Čajkovskog izvešće mlada violinistica iz Njemačke Mira Foron. Orkestar će predvoditi ovogodišnji šef dirigent, maestro Evan Alexis Christ.

Šejla Kamerić, čiji je umjetnički izraz prepoznat po društvenoj snazi odvažne intimnosti, s radom “Cease” iznosi političku poruku mira. Njen rad je predstavljen na 60. Bijenalu u Veneciji, a postavljen je, tačno u podne, na trgu Santo Stefano u Veneciji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!