Scena: Otvorenje izložbe “Povratak” u Prosvjeti

Kultura 15. mar 202415:49 0 komentara

U okviru festivala Sarajevska zima, u subotu će u Srpskom prosvjetnom i kulturnom društvu "Prosvjeta" biti otvorena izložba "Povratak". Također u okviru Sarajevske zime, 16.marta u 20 sati, u Kino sali "Dječija kuća" na Grbavici, biće prikazani kratki nijemi filmovi.

U Gradskom pozorištu “Semberija” u Bijeljini, 5. aprila biće upriličena premijera predstave “Pevanje i ćutanje, tamna svetlost i svetla tama Sofke Nikolić, kraljice sevdaha”, po tekstu Milivoja Mlađenovića. Režiju potpisuje Sonja Petrović.

U Narodnom pozorištu Sarajevo u subotu 16. marta biće izvedena predstava “Hasanaginice”. Režiju potpisuje Danilo Marunović. “Totovi” su u subotu na repertoaru Sarajevskog ratnog teatra. Režiju groteske sa elementima satire potpisuje Andras Urban.

I najmlađa publika u subotu 16.marta u 11 sati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica ima priliku pogledati predstavu “Ptica od pijeska” u režiji Ajle Bešić. I sarajevski mališani u Pozorištu mladih Sarajevo u nedjelju 17. marta u 11 sati imaju priliku pogledati predstavu “Avanture Toma Sowyera” u režiji Adisa Bakrača.

U Galeriji Manifesto imate priliku pogledati samostalnu izložbu Vuka Đurića pod nazivom “Crna kutija”. Ovom izložbom po prvi put javnosti predstavlja “izlazne podatke crne kutije svog života”, odnosno desetine blokova za crtanje, ispunjenih od korice do korice. Hiljade vizualnih zapisa proizvod su desetogodišnjeg analiziranja i bilježenja svijeta oko njega i u njemu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!