Scena: Počeli Dani komedije u Gradačcu

Kultura 15. apr 202412:39 0 komentara

Gradačac organizuje prve Dane komedije. Od 12. aprila do 15. maja publika će imati priliku pogledati četiri sjajne komedije. Festival je otvorila predstava "Taksimetar", 18. aprila je "Izbori (se)!", "Partija remija" je 27. aprila, dok će 15. maja Dane komedije zatvoriti predstava "Ja, Bosanac".

Pred zeničkom publikom je 27 umjetničkih programa iz oblasti muzičke, pozorišne, književne i likovne umjetnosti, a sve to u okviru Kulturne manifestacije “Zeničko proljeće”.

“Poniženje ljepote” naziv je izložbe fotografa Vladimira Kolopića i autora Salke Šarića, koja je otvorene u Bošnjačkom institutu. Ciklus fotografija je nastao u opkoljenom Mostaru 1993. godine i sastoji se od 40 fotografija. One prikazuju život grada na Neretvi satkan od bogate historije, ratnih razaranja, ali i ponosnih građana. Postavka je do sada predstavljena širom Evrope, a u Sarajevu je otvorena u okviru 29. izdanja Modula Memorije.

Otvorena je prva samostalna izložba fotografa Ivana Ramadana pod nazivom “Pižonova avlija” u prostoru “Kawa” u Sarajevu. Predstavljene su fotografije prirodnih pejzaža i ptica, a koje su nastale u Bosni i Hercegovini, Islandu i Škotskoj. Pejzaži sa crnim oštrim sjenama, različiti prizori na bh. planinama, samo su neke od fotografja. Izložba je otvorena do 12. maja.

U kinu Meeting Point u Sarajevu u subotu je upriličena komemoracija u čast Veljka Bulajića, jugoslavenskog filmskog reditelja, koji je preminuo 2. aprila u 97. godini nakon kratke bolesti. Autor je filmova “Kozara”, “Atentat u Sarajevu” i “Bitka na Neretvi” koji su postigli veliki uspjeh. Komemoraciju su organizovali Udruženje rediteljica i reditelja Bosne i Hercegovine, Filmski centar Sarajevo i Meeting Point.

“Helem Nejse” je objavio video spot za pjesmu “Naštaćunaić”. Radi se o singlu koji najavljuje četvrti studijski album “Ozbiljna Zaebancija” sa 15 novih pjesama, čija je objava zakazana za 20. april ove godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!