Scena: Počeo Festival komedije “Smijeh je lijek”

Kultura 23. apr 202422:26 0 komentara

U prostoru Dječije kuće Novo Sarajevo, počele su probe za predstavu "Kiselina" prema tekstu bh. autorice Asje Krsmanović u režiji Nermina Hamzagića i u koprodukciji Festivala bh. drame Zenica i Scene MESS Sarajevo. "Kiselina" je dramski tekst nastao na radionicama Goethe-Instituta, a nedavno je imao svoju njemačku premijeru.

U okviru Modula memorije imate priliku pogledati dvije izložbe. U Galeriji Java “Rođeni slobodni”, dok je u Galeriji Preporod izložba “Priče o ženama sa mora”.

U subotu 27. aprila, 74 godina nakon prvog premijernog izvođenja, povodom Međunarodnog dana plesa na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo biće izveden balet “Žetva” u koreografiji i režiji Edine Papo.

Pozorište je terapija, a smijeh je lijek. Tako se najkraće može reći za teatarski festival, posebno kad je komedija u pitanju. U Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, počeo je 27. festival komedije “Smijeh je lijek”, na kojem će biti izvedeno šest predstava.

Izložbom fotografija, ali i dodjelom nagrada večeras se u Konjicu završava 22. izdanje Festivala srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH. Publika je imala priliku pogledati 26 predstava pozorišnih grupa iz naše zemlje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!