Scena: Počinje Modul Memorije

Kultura 03. apr 202415:41 0 komentara

Izložba "Oteta zemlja" akademskog slikara Džeke Hodžića biće otvorena 4.aprila u 11:55 u Galeriji Roman Petrović u Sarajevu. Na izložbi će biti predstavljeno oko 30 radova iz novog ciklusa, nastali u u tehnici ulja na platnu ili kartonu.

U četvrtak, 4. aprila, biti će upriličeno otvaranje 29. izdanja Modula Memorije, tom prilikom biće otvorena izložba fotografija “Sarajevo – grad ljubavi i stradanja”, fotografa Danila Krstanovića. U sklopu ovog događaja posthumno će mu biti dodijeljena i Nagrada za doprinos čuvanju kulture sjećanja.

U nastavku o muzici. Koncert na kojem nastupaju Milutin Radulović i pijanistica Zerina Šabotić biće održan u četvrtak, 04. aprila, u galeriji BKC-a Sarajevo, u 19,30 sati. Publika će imati priliku da uživa u sjajnim kompozicijama za violinu i klavir.

A ako ste ljubitelji baleta, 4.aprila na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, imate priliku pogledati, baletni klasik “Posljednja noć; Šeherzada” u koreografiji i režiji Vesne Orlić.

Izložba “Bata u 90 slika” posvećena glumcu Velimiru Bati Živojinoviću otvorena je u prostorijama “Borbe” u Beogradu. Među, 90 fotografija nalaze se i neke fotografije koje nikada do sada nisu viđene.

Sarajevo grad filma UNESCA i Grad Sarajevo povodom Dana Grada 6. aprila, publici poklanjaju besplatan program nagrađivanih filmova. Riječ je o filmu Jasmile Žbanić “Jedan dan u Sarajevu”, zatim “Smrt u Sarajevu” Danisa Tanovića kao i “Mostovi Sarajeva”. Filmovi će biti prikazani u kinu Meeting point.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!