Scena: Predstava “Šta je muškarac bez brkova” na Velikoj sceni BNP Zenica

Kultura 15. maj 202415:32 0 komentara

U četvrtak, 16. maja u 20 sati na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica biće izvedena predstava "Što je muškarac bez brkova". Ova komedija rađena je prema romanu Ante Tomića, a režiju potpisuje Ivan Leo Lemo.

Dan kasnije, u petak u 11 sati u Kulturno-sportskom centru Zavidovići biće izvedena predstava za djecu “Ptica od pijeska” prema tekstu Benjamina Bajramovića, u režiji Ajle Bešić i u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Istoga dana, u 20 sati, sarajevska publika ima priliku uživati u programu Kultura na ulice, i to na Žutoj tabiji, gdje će biti upriličen koncert “Sarajevo World Music”.

Ambasada Kraljevine Nizozemske u saradnji sa Galerijom Manifesto 16. maja u 18 sati otvara izložbu stripova i karikatura na temu slobode medija. Od 186 pristiglih radova, žiri je izabrao 44 koja će se naći na ovoj izložbi.

“Put života” naziv je izložbe koja je otvorena u Historijskom muzeju BiH. Postavku čine dokumenti i fotografije, koje govore o glavnoj komunikacijskoj trasi opkoljenog Sarajeva, koja je uspostavljena kako bi se izbjegla Aleja snajpera. Izložba je nastala kao rezultat saradnje Historijskog muzeja BiH i Općine Novo Sarajevo.

Zvanično je počeo 77. Kanski Film Festival. Glumici Meryl Streep uručena je počasna Zlatna palma, prije same projekcije filma. Višeminutnim aplauzom pozdravljena je holivudska glumica Streep koja nije sakrila oduševljenje, ali ni suze.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!