Scena: Šesti Međunarodni festival “Sarajevo na dlanu” u Art kući sevdaha

Kultura 11. apr 202412:53 0 komentara

U petak i subotu, 12. i 13. aprila, u Art kući sevdaha, biće održan šesti Međunarodni festival "Sarajevo na dlanu". Festival je posvećen Danu grada Sarajeva, a očekuje se učešće preko šezdeset pjesnika iz regije.

Akademski slikar i grafičar Safet Zec, predstavit će svoja djela na ovogodišnjem 60. bijenalu u Veneciji. Međunarodna umjetnička izložba koja ove godine nosi naziv “Stranci svuda” biće otvorena od 20. aprila do 24. novembra ove godine.

A što se tiče teatra, predstava ”Ženski razgovori ± 1” autorski projekt Dragana Komadine, Biljane Čakić i ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, nastala prema motivima zbirke eseja Dušana Radovića, biće izvedena 12.aprila u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

U Narodnom pozorištu Republike Srpske od 3. do 9. juna biće održan 26.Teatar fest “Petar Kočić”. Ove godine u selekciji je pet predstava teatara iz Beograda, Vranja, Sombora, Splita i Zenice. Teatar fest biće održan pod sloganom “Ko sam ja?”

Od 8. do 27. aprila Akademija scenskih umjetnosti u Sarajevu organizuje “Dane otvorenih vrata ASU”. Zvuk na filmu, čas glume, plesa, pokreta… su samo neki od 15 predavanja u okviru Dana otvorenih vrata. Mi smo posjetili čas glume.

Više o vijestima iz kulture i umjetnosti pogledajte u Sceni.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!