Scena: U Banjaluci počinje “Juhu festival”

Kultura 22. mar 202415:31 0 komentara
N1

U novom izdanju Scene donosimo vam informacije iz kulture i umjetnosti.

1. aprila u Banjaluci u Gradskom pozorištu Jazavac počinje “Juhu festival”. Festival traje do 6. aprila, a mi smo provjerili šta sve očekuje publiku. Ono što je sigurno, smijeha i šale, neće nedostajati.

Predstava “Prah” u kojoj igraju Nataša Ninković i Zoran Cvijanović, u ponedjeljak 8. aprila, biće odigrana u Gradskom pozorištu Jazavac.

27. marta u Pozorištu lutaka Mostar biće odigrana predstava “O nježnosti” Ines Pašić. “O nježnosti” je splet scena iz života viđenih iz ugla koji nema ambiciju da donosi sudove ni o komu i ni o čemu.

U nedjelju 24. marta na sceni Narodnog pozorišta Mostar biće odigrana predstava “Ovdje i sad”, rediteljice Ajle Bešić. Predstava na intiman, topao i jednostavan način govori o borbi svakog ljudskog bića za bolju budućnost.

Srđan Jevđević, umjetnik, pozorišni kompozitor, tekstopisac, ali i frontmen benda Kultur Shock, novi je počasni član Bosanskohercegovačko-američke akademije umjetnosti i nauka. Trenutno radi na operi “Svjetlo” o Nikoli Tesli i nastavlja turneju i snimanje sa svojim bendom.

Više o vijestima iz kulture i umjetnosti pogledajte u Sceni.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!