Šta vas na pozorišnim daskama u BiH očekuje ove sedmice?

Kultura 20. mar 202415:27 0 komentara

Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u petak, 22. marta, premijerno će biti izvedena jazz opera "Blue Monday" u režiji Aleksandra Nikolića, uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom će dirigovati maestro Bakir Samardžić. U okviru premijere, biće izvedena i opera "Telefon" koju je također režirao Nikolić.

U Gradskom pozorištu “Semberija” Bijeljina 22. marta u 20 sati biće odigrana predstava “Hasanaginice” u režiji Dušana Tuzlančića.

Zenička publika, u četvrtak 21. marta, ima priliku premijerno pogledati predstavu “Marlene Dietrich – pet tačaka optužnice” u režiji Harisa Pašovića, koja će biti izvedena na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Nova predstava Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru “Stepski vuk“ nastala je u prvoj službenoj koprodukciji s Lutkarskim kazalištem Mostar. Predstava je rađena prema kultnom romanu, a režiju potpisuje Tamara Kučinović. Premijera je zakazana za 21.mart, dok je prva repriza dan kasnije, u petak 22.marta.

Od 20. do 27. marta, u Mostaru će biti održan 14.MAT Fest. U okviru festa biće obilježena 3 važna datuma: Dan lutkarstva 21. marta, Dan pantomime 22. marta i Dan teatra 27. marta. Ovogodišnjim festom Mostarski teatar mladih obilježava 50 godina postojanja. Predstave će biti odigrane na Memorijalnoj sceni 2532, a biće izvedene predstave grupa iz Beograda, Banja Luke, Ljubuškog i Višegrada.

Dr. Dre dobio zvijezdu na Bulevaru slavnih.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!