Svečano otvoren Teatar fest “Petar Kočić” u Banjaluci

Kultura 05. jun 202210:48 0 komentara
Anadolija

Koncertom novoformiranog Simfonijskog orkestra Narodnog pozorišta Republike Srpske u subotu naveče je u Banjaluci počelo 24. izdanje Teatar festa "Petar Kočić".

Osim Simfonijskog orkestra Narodnog pozorišta bosanskohercegovačkog entiteta RS, u programu su učestvovali združeni Kamerni hor “Kerubini” Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjaluci i Ruski hor “Aleksandar Nevski”, a nastupila je i muzička diva Dunja Simić (sopran). Učešće u koncertu uzeli su i muzički umjetnici eminentnih orkestara i to Sarajevske filharmonije, Beogradske filharmonije, Kamerate iz Novog Sada i drugi.

Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija

Ovogodišnje izdanje festivala održava se pod sloganom “Snaga zemlje”, a publika će biti u prilici da pogleda šest predstava u takmičarskom programu u selekciji Slađane Zrnić, prvakinje NPRS.

Takmičarski dio festivala počinje večeras izvođenjem predstave “Kaštel u jezeru” Narodnog pozorišta iz Sombora, dok će sljedeći dan nastupiti Beogradsko dramsko pozorište i predstava “Cement Beograd”, a 7. juna Atelje 212 i “Petrijin venac”.

Srpsko narodno pozorište i Centar za razvoj vizuelne kulture iz Novog Sada 8. juna će izvesti predstavu “Kod Večite slavine”, 9. juna će biti izvedena “Jugoslavija, moja dežela/Jugoslavija, moja otadžbina”, predstava u koprodukciji Gledališča iz Kopra i Pozorišta Prijedor, a posljednje festivalske večeri svoju predstavu “Šćeri moja” odigraće Crnogorsko narodno pozorište iz Podgorice.

Zatvaranje festivala i proglašenje pobjednika biće održano 11. juna.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!