U Mostaru večeras koncert posvećen Indexima

Kultura 28. mar 202215:48 1 komentar
N1

Povodom 60-og rođendana legendarnih Indexa , Simfonijski orkestar Mostar večeras organizuje koncert posvećen ovoj kultnoj grupi.

Uz veliki simfonijski orkestar, nastupit će i Tribute-band, šest solista , a posebni gosti ovog koncerta bit će i sami članovi grupe Indexi, klavijaturisti Ranko Rihtman i Neno Jurin koji ovaj put neće biti na sceni nego u publici. Pod posebnim su utiscima nakon jučerašnje generalne probe, energija mladih solista i ostalih učesnika ih je kažu ostavila bez teksta.

“Imao sam prelijep osjećaj slušajući sve te pjesme u aranžmanu koji je kolega napravio i prvi put sam imao neki poseban osjećaj, uživo sam slušao sve te pjesme od drugih na tako jedan lijep način koje sam nekad i sam svirao”, kazao je za N1 bivši klavijaturist Indexa Nenad Jurin.

N1

“Bacila je sve niz rijeku”, “Sanjam”, “Da sam ja netko” samo su neke od popularnih pjesama Indexa koje su ostavile trag na bh muzičkoj sceni. I nakon 20 godina od prestanka djelovanja ove grupe, njihova muzika i dalje živi, slušaju je mlade generacije, a koliki je interes i danas za njihovom muzikom govori činjenica da su karte za koncert u Mostaru prodate u rekornom vremenu.

Rihtman Drago nam je da ti ljudi osjećaju stosmo mi osjećali, postoji taj jedan pozitivan odnos u muzici koja je stvarana u naše vrijeme i da to njima na određen način jako mnogo znači.

Organizatori oduševljeni odzivom publike, organizovali su jos jednu večer posvećenu Indexima , tako da će večerašnji koncert dobiti reprizu sutra u Domu Hercega Stjepana Kosače u 19 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare