U Šapcu održali minutu šutnje za slikara, a on se pojavio na izložbi

Kultura 01. okt 202112:02 0 komentara
Ljuba Popović ispred svoje slike "Ima li života pole smrti", 2009-2012, ulje na platnu, 260x400cm, Foto: Slavica Batos

Na izložbi slika umjetnika Ljube Popovića u Šapcu desila se bizarna situacija. Naime, na samom otvaranju stigla je informacija da je preminuo šabački slikar Dejan Ulardžić te je zbog toga održana i minuta šutnje. I sve bi bilo uredu da se Ulardžić nije pojavio tokom večeri na spomenutoj izložbi.

Šabački magazin Ipress prenio je ovu informaciju uz opis da ovaj grad počinje polako ličiti na “Leteći cirkus Monty Pythona” i da nije nešto novo.

“Ali činjenica da manufaktura za proizvodnju gluposti radi danonoćno zasigurno će vas prijatno iznenaditi i nasmijati. Izložba slika umjetnika Ljube Popovića koja je otvorena danas u Muzeju grada Šapca iznjedrila je više nego apsurdan događaj kojem mogu da pozavide i autori najbizarnijih romana današnjice. Na samom otvaranju izložbe stigla je informacija da je preminuo šabački slikar Dejan Ulardžić. U svjetlu iznenadnog događaja, održana je minuta šutnje za iznenadno ‘preminulog’ umjetnika koji se nedugo zatim ‘naravno živ’ pojavio na otvaranju izložbe”, piše portal Ipress.

Dalje postavljaju pitanje da ne znaju gdje je nastala greška pa da je neko prerano sahranio umjetnika Dejana Ulardžića.

“S obzirom na to da je Muzej bio prepun osoba s partijskom percepcijom umjetnosti od kojih većina ne razlikuje sliku Picassa od saobraćajnog udesa. Naravno, čast izuzecima, jer vjerujemo da je tamo bilo i dosta normalnih varošana što ne haju za nas gradske kere što po fejsu lajemo zalud. E sad, ono što je najvažnije je da je naš slikar živ, ali da li će ovi politički pajaci preživjeti sve svoje sramote i gluposti još ćemo vidjeti”, zaključuje šabački portal.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!