Ovi kolačići mogu da se prave sa bilo kojom kombinacijom ukusa! Leblebija će zamijeniti brašno, a med se stavlja umjesto šećera tako da je ovo veoma zdrava opcija ako želite da se zasladite.
Sastojci:
– 70g ovsenih pahuljica
– 250g kuhane leblebije (može iz konzerve)
– 1 zrela banana (možete staviti bilo koje drugo voće po izboru)
– supena kašika meda
– malo praška za pecivo
– 100g oraha ili lješnjaka
– nekoliko kapi arome vanilije
Skuhanu leblebiju stavite u blender i dobro izmješajte. Kad se napravi fina krema dodajte ostale sastojke, a lješnjake na samom kraju. Oni treba da ostanu malo krupniji.
Zagrijte rernu na 200 stepeni. Smjesu stavite u manje kalupe za mafine. Pecite oko 20 minuta.
Prijatno!
N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.