Oglas

Turski burek sa mesom i kupusom

author
Mr.Kitchen
24. jun. 2019. 13:45
>
18:14
Burek s mesom i kupusom
Bojana Janjić | Bojana Janjić

Parče pite koje se savršeno "slaže" sa šoljom gustog jogurta!

Oglas

Sastojci: 

- 12 kora za pite

- 400 gr mlevene junetine

Oglas

- 400 gr svežeg kupusa

- 2 veće šargarepe

- 1 glavica crnog luka

- 3 kašike svežeg seckanog peršuna

Oglas

- 1 kašičica suvog začina od povrća

- 1 kašičica mlevene slatke paprike

- 1 kašičica mlevenog kumina

- ½ kašičica kajenskog bibera

Oglas

- ulje i kisela voda za prskanje kora

(za preliv)

- 2 jajeta

- 300 ml mleka

Oglas

- 50 ml ulja

- 150 gr rendanog kačkavalja

- so

Propržiti luk da postane staklast, pa ubacite mljeveno meso. Neko vrijeme dinstajte, pa kada meso promijeni boju, dodajte šargarepu i kupus. Dodajte soli i ostavite da se krčka neko vrijeme na laganoj vatri, da ispari sva voda.

Oglas

Kada je gotovo skinuti sa vatre i dodati ostale začine i peršun.

Podmazati pleh i staviti dvije nagužvane kore na dno, pa ih poprskati uljem.

Prvu koru raširiti, poprskati mješavinom ulja i vode i staviti 4 kašike nadjeva pa urolati. Sjeći na komade veličine 8-10 cm i vertikalno postavljati u pleh preko kora.

Tako ponavljati dok vam ne nestane sastojaka. Pazite samo da ne slažete previše gusto pite, da bi se lijepo ispekle.

Za preliv narendati sir i pomiješati sa ostalim sastojcima. Preliti preko pite i peći na 180 stepeni 30 min.

Prijatno!

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama