Ako vam se jede nešto slatko, a želite sami da napravite ovo je idealan recept za vas.
Sastojci:
(mjera je čaša za jogurt)
– 1 1/2 čaša običnog brašna
– 1 1/2 čaša mlijeka
– 1 čašu šećera
– 1 kašičica sode bikarbone
– 1 kašičica cimeta
– 3 supene kašike ulja
– malo kakaoa
– 10 kašika džema od kajsije
– 100 g čokolade za kuhanje
Glazura:
– 200 g čokolade za kuhanje
– 100 g margarina
– 6 kašika mlijeka
Priprema:
U većoj posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, šećer i cimet, zatim dodajte mlijeko i ulje i masu umutite mikserom.
Zatim, sipajte malo kakaoa i 5 kašika džema.
Ponovo umutite mikserom i polovinu te smješe sipajte u pleh na koji ste stavili pek papir.
Lijepo rasporedite smješu ali nemojte ići do ivica.
Pecite na 180°C tek toliko da malo dobije koricu.
Kad se smješa ispeče preko nje sipajte još 5 kašika džema i čokoladu koju ste prethodno izrendali, svih 100 g.
Preko čokolade sipajte drugu polovinu smješe i špatulom je izravnajte sa donjim dielom. Pecite nekih 15 minuta.
Sačekajte da se potpuno ohladi, pa kalupom u obliku srca isjecite tijesto.
Napravite glazuru tako što ćete pomiješati sve sastojke i otopiti ih. Umačite srca u čokoladu i redajte na rešetku.
Sačekajte da se potpuno stegnu i medena srca su spremna.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad