Oglas

Domaća medena srca

author
Stvar ukusa
02. mar. 2020. 04:32
>
22:03
shutterstock_1048529695
Shutterstock | Shutterstock

Ako vam se jede nešto slatko, a želite sami da napravite ovo je idealan recept za vas.

Oglas

Sastojci:

(mjera je čaša za jogurt)

- 1 1/2 čaša običnog brašna

- 1 1/2 čaša mlijeka

- 1 čašu šećera

- 1 kašičica sode bikarbone

- 1 kašičica cimeta

- 3 supene kašike ulja

- malo kakaoa

- 10 kašika džema od kajsije

- 100 g čokolade za kuhanje

Glazura:

- 200 g čokolade za kuhanje

- 100 g margarina

- 6 kašika mlijeka

Priprema: 

U većoj posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, šećer i cimet, zatim dodajte mlijeko i ulje i masu umutite mikserom.

Zatim, sipajte malo kakaoa i 5 kašika džema.

Ponovo umutite mikserom i polovinu te smješe sipajte u pleh na koji ste stavili pek papir.

Lijepo rasporedite smješu ali nemojte ići do ivica.

Pecite na 180°C tek toliko da malo dobije koricu.

Kad se smješa ispeče preko nje sipajte još 5 kašika džema i čokoladu koju ste prethodno izrendali, svih 100 g.

Preko čokolade sipajte drugu polovinu smješe i špatulom je izravnajte sa donjim dielom. Pecite nekih 15 minuta.

Sačekajte da se potpuno ohladi, pa kalupom u obliku srca isjecite tijesto.

Napravite glazuru tako što ćete pomiješati sve sastojke i otopiti ih. Umačite srca u čokoladu i redajte na rešetku.

Sačekajte da se potpuno stegnu i medena srca su spremna.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama