Brza i jednostavna posna pita sa pirinčem i prazilukom.
Sastojci:
– 750 g kora za gibanicu
– 5 strukova praziluka
– šolja pirinča
– šoljica ulja šolja
– kisele vode
– suvi biljni začin
– biber, so
Priprema:
Očistite i operite praziluk i isjecite ga na sitne kolutove. Propržiti ga na ulju, malo posoliti i dodati suvi biljni začin.
Pirinač skuvajte, ocijedite, a zatim ga dodajte praziluku, malo pobiberite i promiješajte.
Svaku koru poprskati kiselom vodom i filovati po cijeloj kori. Ređati kore u podmazan pleh i tako dok se sve ne utrošite.
Posljednju koru ne filujte nego samo poprskajte uljem i kiselom vodom. Staviti pitu u zagrijanu rernu i pecite na umjerenoj temperaturi oko 35 minuta.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad