Zanimljiv prijedlog za doručak - jaja sa povrćem i sirom zapečena u rerni.
Sastojci:
(za dvije osobe)
– 2 čeri paradajz
– 50 g mekog jakog sira
– svjež bosiljak
– 2 jaje
– 120 g pavlake
– 30 g tvrdog kačkavalja
– 150 g špinata
– puter za podmazivanje
Priprema:
Špinat operite i kratko probarite u posoljenoj vodi. Ocijedite i rasporedite ga po dnu male vatrostalne posude koju ste premazali puterom.
Paradajz isjeckajte i rasporedite po špinatu. Pospite sjeckan bosiljak i stavite komadiće sira između parčića paradajza.
Posolite, pobiberite i razbijte jaje pazeći da žumance ostane cijelo pa ga sipajte u centar. Prelijte pažljivo pavlakom.
Pospite rendanim tvrdim kačkavaljem i pecite u rerni ugrijanoj na 180 stepeni osam do 10 minuta.
Izvadite i ostavite da odstoji par minuta prije služenja.
Servirajte sa prepečenim tost hljebom.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad