Domaće napolitanke

Cooking 19. okt 202017:58 > 18:00
Shutterstock

Puno bolja poslastica od kupovne.

Sastojci:

– 4 lista oblatni

Nadev:

– 25 dkg maslaca

– 20 dkg šećera

-12 žlica vode

– 25 dkg mljevenih oraha

– 25 dkg mljevenog integralnog keksa

– 10 dkg čokolade za kuhanje

Priprema:

U lonac stavite maslac, šećer i vodu te miješajte na laganoj vatri dok se svi sastojci ne sjedine. Potom u smjesu dodajte orahe, keks i čokoladu, ponovno sve miješajte dok ne dobijete glatku kremu.

Pustite da se kratko ohladi, podijelite kremu na tri jednaka dijela i mažite na gornju stranu oblatne, i s istim nastavite dok ne potrošite kremu i oblatne. Na kraju oblatne omotajte u masni papir, te na njih stavite lim kako bi se što bolje stisnule.

Ostavite na hladnom, a po želji nakon što se kolač stisne zadnju oblatnu možete premazati čokoladnom glazurom. Dobar tek!

Savjet: Želite li pojačati okus kreme, nakon što ste je skuhali dodajte malo soka svježe naranče ili nekoliko kapi ruma.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad