Rolovana pica

Cooking 09. nov 202018:48 > 10. nov 2020 08:53
Shutterstock

Pica koja će vas oduševiti.

Sastojci:

– tijesto za picu

– 2 dl pasiranog paradajza

– 300 g mocarele 

– 150 g rendane gaude

– 200 g šunke u listovima

– 100 g suhe salame po izboru

– 1 mala šoljica origana

– malo bosiljka

– 1 jaje

– 2 kašike mlijeka za premazivanje

Priprema:

U pasirani paradajz dodajte origano i bosiljak, po želji dodajte i druge začine koje volite, pa sve promješajte.         

Razvaljajte testo za picu, pa ga premažite paradajzom. Ostavite prazne ivice kako biste lakše mogli da urolate tjesto na kraju.

Zatim po tjestu pospite pola rendane gaude, pa ravnomjerno rasporedite šunku. Na šunku rasporedite pola mocarele, a zatim suhu salamu. Završite slaganje slojeva ostatkom mocarele i gaude.

Čvrsto urolajte tjesto, a prazne rubove dobro stisnite prstima i malo podvijte. Pažljivo je prebacite u pleh obložen papirom za pečenje.

Zagrijte rernu na 200 stepeni. Razmutite jaje, dodajte mlijeko, pa dobro promješajte i premažite rolat.

Stavite ga u zagrijanu rernu i pecite oko 20 minuta, sve dok tijesto ne poprimi zlatnožutu boju.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad