Kiselo-slatka piletina u soja sosu.
Oglas
Sastojci:
– 4 pileća bataka
– 2 čehna bijelog luka
- 4 kašike sojinog sosa
- 1 kašičice sode bikarbone
- 1 bjelanjak
- 1 manja šolja gustina
Sos:
- 1 kašičica meda
- 1 kašičica smeđeg šećera
- 1 kašika pasiranog paradajza
- 1 kašika sirćeta
- 3 kašike sojinog sosa
- 4 kašike tople vode
I još...
- 100 g susama
- 1 struk mladog luka
Priprema:
Piletinu odvojite od kostiju i isjecite na manje komade. Sve sastojke za marinadu pomiješati, pa ostavite pletinu u marinadi sat vremena uz povremeno miješanje.
Nakon toga pržite na ulju dok ne porumeni sa svih strana. Izvaditi i ocijediti.
Za sos, karamelizovati šećer dok se ne otopi, dodati med, pasirani paradajz, sojin sos, sirće i vodu.
Pustiti par minuta da se zgusne, pa skloniti sa ringle i potopiti piletinu u sos.
Zagrijati tavu i dodati susam, pa miješati dok malo ne porumeni. U susam dodati komade piletine i uvaljati sa svih strana.
Po želji, posuti sjeckanim mladim lukom (samo zeleni dio).
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare
Oglas
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare
Oglas