Ovaj tradicionalni desert s modernim twistom donosi neodoljiv spoj sočnih jagoda, aromatičnih piškota i prozračne tiramisu kreme. Savršen za tople proljetne dane ili kao osvježenje za goste, priprema se brzo i jednostavno, a rezultat je impresivan.
Oglas
Sastojci:
- 500 g svježih jagoda
- 3 omota vanilin šećera
- 200 ml hladnog espressa ili jake kafe
- 100 g piškota
- 1 pakiranje tiramisu kreme
- 350 ml mlijeka
Priprema:
- Priprema jagoda: Jagode operite i očistite. Ostavite nekoliko srednje velikih za ukras, a ostale nasjeckajte na sitno. Pomiješajte ih s jednim omotom vanilin šećera i 2 žlice espressa.
- Priprema piškota: U pravokutni kalup (oko 20x30 cm) rasporedite piškote i prelijte ih preostalim espressom i vanilin šećerom.
- Dodavanje voća: Po natopljenim piškotama ravnomjerno rasporedite sjeckane jagode.
- Krema: Pripremite tiramisu kremu prema uputama na pakiranju i rasporedite je po jagodama. Desert ostavite u hladnjaku najmanje 2-3 sata da se stegne.
- Dekoracija: Prije posluživanja pospite kakaom, narežite preostale jagode na tanke ploške i složite ih poput cvjetova.
Savjet:
Za dodatni dojam, koristite tamnu čokoladu naribanu na vrh ili dodajte listiće mente za svježinu.
Više tema kao što je ova?
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare
Oglas
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare
Oglas
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas