Oglas

Jeste li probali?

Brzo i bez puno suđa: Sočna piletina u umaku od limuna i bibera

author
Punkufer.hr
13. okt. 2025. 07:53
63168941-piletina-u-umaku-od-limuna-i-papra
Foto: Shutterstock

Ova kremasta piletina u umaku dokaz je da zamamni okusi ne zahtijevaju puno vremena ni komplicirane sastojke. Piletina u bogatom svilenkastom umaku s limunom i paprom savršeno balansira između kremastog i osvježavajućeg, a gotova je za samo 20 minuta.

Oglas

Ovo jelo idealno je za užurbane radne dane, ali je i dovoljno posebno da ga prirepmite za goste. Poslužite s pire krumpirom, rižom ili tjesteninom i s kuhanim povrćem.

Piletina u umaku od limuna i bibera - sastojci:

Za piletinu

Oglas

500 g fileta pilećih prsa (ili otkoštenog zabatka bez kože)

½ čajne žličice soli

1 čajna žličica mljevenog crnog papra

1 čajna žličica slatke paprike

Oglas

35 g glatkog brašna

1 žlica maslinovog ulja

1 žlica maslaca

Za umak

Oglas

60 ml vode

1 žlica maslaca

1 žlica svježe nasjeckanog češnjaka

125 ml pilećeg temeljca

Oglas

300 ml slatkog vrhnja

1 čajna žličica dijon senfa

sok i korica od 1 limuna

1 čajna žličica mljevenog crnog papra, plus dodatno za posluživanje

Oglas

50 g svježe naribanog parmezana

Za posluživanje

kriške limuna

1 žlica svježe nasjeckanog peršina, po želji

papar u zrnu

Piletina u umaku od limuna i bibera - priprema:

Začinite piletinu solju, paprom i slatkom paprikom.

Stavite brašno na tanjur i utisnite piletinu u brašno tako da bude ravnomjerno prekrivena sa svih strana.

Zagrijte maslinovo ulje i maslac u velikoj, dubokoj na srednje jakoj vatri. Pržite piletinu 5-6 minuta, okrenite je samo jednom, na pola vremena. Izvadite i ostavite sa strane.

Obrišite tavu papirnatim ručnikom. Dodajte maslac i češnjak i miješajte pa kad češnjak zamiriše, a 30-60 sekundi, dodajte pileći temeljac i kuhajte 1-2 minute dok se ne reducira.

Smanjite vatru i dodajte vrhnje, senf, sok i koricu limuna te papar. Kuhajte 2-3 minute ili dok se umak malo ne zgusne. Umiješajte parmezan, posolite po ukusu i vratite piletinu u tavu na 2-3 minute.

Poslužite piletinu s pire krumpirom ili rižom, kuhanim povrćem. Ukrasite kriškama limuna paprom u zrnu i peršinom.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android /iPhone/iPad

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama