Desert s voćem i dvije vrste čokolade.
Sastojci:
Podloga:
– 175 g čokoladnog keksa
– 55 g maslaca
Krema:
– 225 g crne čokolade
– 225 g mliječne čokolade
– 55 g šećera
– 350 g nemasnog svježeg sira
– 425 ml vrhnja za šlag
– 5 žlica Baileysa
– jagode
– kakao
Priprema:
Rastopiti maslac.
Zatim rastopiti čokoladu, pa je ohladiti.
Samljeti čokoladni keks, a zatim pomiješati s rastopljenim maslacem. Mrvičastu masu utisnuti u dno kalupa, pa staviti u frižider.
Za ovaj kolač koristiti kalup promjera 20 centimetara.
Pripremiti čokoladnu kremu tako što ćete izmiješati vrhnje u čvrst šlag. Zatim izmiješati zajedno sir i šećer. Dodati šlag, rastopljenu čokoladu i Baileys, pa sve lijepo sjediniti.
Čokoladnu kremu nanijeti na čokoladnu podlogu od keksa. Poravnati i staviti u frižider na par sati.
Prije služenja izvaditi iz frižidera, posuti kakaom i dekorirati svježim voćem.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!