Čokoladni kolač s lješnjacima

Cooking 19. sep 202109:13 0 komentara
Shutterstock/Ilustracija

Čokolada i pečeni lješnjaci, desert koji ćete obožavati.

Biskvit

  • 4 jaja
  • 4 žlice brašna
  • pola praška za pecivo
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 100 g šećera
  • 200 g maslaca

Glazura

  • 500 ml slatko vrhnje
  • 200 g čokolade za kuhanje

Dekoracija

  • 150 g pečenih lješnjaka

Priprema

Maslac i čokoladu otopite na pari.

Razdvojite bjelanca od žumanjaca. U dubljoj posudi izmiješajte žumanjca sa šećerom, dodajte im otopljeni maslac i čokoladu, izmješajte pa dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.

U drugoj posudi napravite snijeg od bjelanaca pa pažljivo špatulom umiješajte snijeg u čokoladnu smjesu.

Pripremljenu smjesu prelijte u pleh obložen papirom za pečenje pa pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

Napravite čokoladnu glazuru: Čokoladu nasjeckajte na sitno, a slatko vrhnje zagrijte do vrenja pa prelijte preko čokolade i dobro izmiješajte.

Pečenu podlogu izbodite vilicom i prelijte toplom glazurom. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, dekorirajte lješnjacima pa dobro ohladite u frižideru.

Dobar tek!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!