Čokoladni mousse sa kafom

Cooking 30. jan 202311:59 0 komentara
Shutterstock

Kremasta poslastica sa kafom i čokoladom.

Sastojci:

– 130 g crne čokolade

– 1 jaje

– 2 jelanjka

– 2 kašike jake, zaslađene bosanske kafe

– 15 g putera

– cimet, po želji

– malo soli

Priprema:

Čokoladu sitno isjeckati, staviti u šerpu, preliti kafom i rastopiti na pari uz miješanje.

Skloniti čokoladu sa pare i u nju postepeno umiješati puter isjeckan na komadiće. Ostaviti da stoji oko jedan minut.

Odvojiti žumannjke od bjelanjaka, pa jedan žumanjak umiješati u smjesu od čokolade.

Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg sa malo soli. Oko četvrtinu snijega umiješati odmah u istopljenu čokoladu da malo omekša. Zatim, polako umiješati i ostali snijeg.

Dobijeni mousse rasporediti u četiri činijice i staviti u frižider na minimum tri sata. Prije serviranja posuti cimetom.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!