Kremasta poslastica sa kafom i čokoladom.
Sastojci:
– 130 g crne čokolade
– 1 jaje
– 2 jelanjka
– 2 kašike jake, zaslađene bosanske kafe
– 15 g putera
– cimet, po želji
– malo soli
Priprema:
Čokoladu sitno isjeckati, staviti u šerpu, preliti kafom i rastopiti na pari uz miješanje.
Skloniti čokoladu sa pare i u nju postepeno umiješati puter isjeckan na komadiće. Ostaviti da stoji oko jedan minut.
Odvojiti žumannjke od bjelanjaka, pa jedan žumanjak umiješati u smjesu od čokolade.
Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg sa malo soli. Oko četvrtinu snijega umiješati odmah u istopljenu čokoladu da malo omekša. Zatim, polako umiješati i ostali snijeg.
Dobijeni mousse rasporediti u četiri činijice i staviti u frižider na minimum tri sata. Prije serviranja posuti cimetom.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!