Domaće kifle

Cooking 22. feb 202220:57 0 komentara
Shutterstock

Mekano i veoma ukusno pecivo.

Sastojci:

– 1/2 kg brašna

– 1 suhog kvasca

– 2 kašičice šećera

– 2 kašičice soli

– 150 ml ulja

– 1 jaje i 1 bjelanjak

– 160 ml mlijeka

Premaz:

– 1 žumanjak

– 2 kašike mlijeka

Priprema:

Brašno pomiješati sa svim suhim sastojcima.

Mlijeko zagrijati, pa dodati brašno smjesi kao i ulje, jaje, belanjak, pa fino umijesiti dok se tijesto ne počne da odvaja od posude.

Ostaviti da miruje 30 minuta.

Pripremiti tepsiju obloženu papirom za pečenje. Tijesto staviti na malo ulja i podijeliti na 16 jednakih dijelova i razvijati, pa zavijati u kiflice i stavljati ih na tepsiju.

Pustiti da miruju 20 minuta.

Uključiti rernu da se zagrije na 200 stepeni.

Svaku kiflicu premazati mješavinom žumanjka i mlijeka i peći 20 do 25 minuta do željene zlatne/braon boje.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!