Hrskav i mirisan keks koji se odlično slaže sa kafom ili čajem.
Sastojci:
– 150 g putera
– 60 g šećera
– 1 vanilin šećer
– 2 kašičice cimeta
– 1 jaje i 1 bjelanjak
– 300 g brašna
– 1/2 kašičice praška za pecivo
Za premaz:
– 1 žumanjak
– 1 kašičica mlijeka
– 1/2 kašičice cimeta
– 1 kašika smeđeg šećera
Priprema:
Sve sastojke za tijesto sjediniti i lijepo umijesiti da se dobije glatka smjesa.
Zaviti u foliju i ostaviti 20 minuta na hladno.
Dok tijesto miruje pripremiti dvije tepsije obložene papirom za pečenje i kalupe po želji.
Tijesto razviti na debljinu od pola centimetra na pobrašnjenoj podlozi.
Kalupima vaditi željene oblike i stavljati u tepsiju.
Uključiti rernu da se zagrije na 190 stepeni.
Keks premazivati mješavinom žumanjka, šećera, mlijeka i cimeta i peći oko 10 minuta.
Kada se ohlade, stavite ih u kutiju za keks
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!